september 20, 2012
Hartige kaastaart
Recent een kaastafel gegeten en weet je niet wat te doen met al die overschotjes?
Probeer deze hartige kaastaart eens.
TIP: Als je het vooruit wil doen gaan, kan je natuurlijk altijd klaargemaakt deeg gebruiken.
Hartige kaastaart
Ingrediënten
- 2 tassen bloem
- 140 gram boter
- 1/2 glas water zeer koud
- 1/2 TL zout
- 2 1/2 tas kaas fijngeraspte restjes chaumes, zachte geitekaas met kruiden, cheddar, mimolette, oude kaas, ...
- 1 tas melk
- 1/4 tas room
- 1/4 tas boter
- 3 eiren eieren geklutst
- peper en zout
- handvol bieslook (optioneel)
- 1 tomaten in schijfjes (optioneel)
Instructies
- Kneed de bloem, boter, het water en zout tot een deeg (met de hand of in de keukenrobot) en koel dit gedurende 1 uur in de ijskast. Ondertussen kan je de vulling maken.
- Leg het deeg in en springvorm en bak het deeg blind gedurende 12 minuten op 200°C.
- Smelt de 1/4 tas boter in een pan en voeg dan de bloem toe.
- Maak een roux en voeg vervolgens langzaam de melk toe. Blijf roeren tot de saus begint te dikken en neem de pan van het vuur.
- Voeg de kaas en de room toe aan de witte saus en meng goed door elkaar.
- Voeg daarna de 3 geklutste eieren, zout en peper en de bieslook toe.
- Leg indien je dat wil de schijfjes tomaat op de bodem van het blind gebakken deeg.
- Giet de vulling in de taartbodem, maar niet helemaal vol zodat de taart nog een beetje kan rijzen in de oven.
- Bak de kaastaart gedurende 45 minuten op 180°C, of tot de vulling gaar is. Je kan met een satéprikker of proper mes in het midden van de taart prikken. Als het mes er proper uitkomt is de taart gaar.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments